ZÁHORÁCKÁ JELÍTKA.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / JITRNICE JELITA A PREJT / 




INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve,2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme a plníme do tenkých vepřových nebo hovězích střev. Vaříme v horké vodě 90°C teplé, až při vpichu nevytéká krev (asi 20 minut). Opláchneme ve studené vodě rozložíme na prkénko a necháme vychladnout. Během chladnutí jelítka několikrát otočíme.



ZÁHORÁCKÁ JELÍTKA. ZÁHORÁCKÁ JELÍTKA.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1357 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz